DomůO násČlenstvíČlánkyKontakty

20. 12. 2023

Zveme vás na konferenci Zdravých měst, již 18. a 19. ledna 2024

Máte už program na leden? Národní síť Zdravých měst (NSZM) totiž pořádá konferenci PARTICIPACE - ENERGETIKA - DOBRÁ PRAXE. Uskuteční se již 18. a 19. ledna 2024 v Praze. V programu se můžete těšit na sdílení zkušenosti z řízení energetiky ve městech a obcích, vysvětlení legislativních novinek a první dojmy z praktického fungování komunitní energetiky.

Účast na konferenci je bezplatná, je však nutné se předem registrovat. Akce je určena zejména politickým zástupcům, energetickým manažerům a dalším odborníkům, kteří se ve městech, obcích a regionech věnují tématu energetiky.

Veškeré informace a program najdete na adrese www.konference2024.zdravamesta.cz.

Přijďte na konferenci Národní sítě Zdravých měst! Program je nabitý.

Konferenci ve čtvrtek 18. 1. 2024 v poledne zahájí hned dva ministři - Ivan Bartoš z Ministerstva pro místní rozvoj a Petr Hladík z Ministerstva životního prostředí. Vystoupí ale i senátor a předseda NSZM Herbert Pavera a Zsofia Pusztai, reprezentantka Světové zdravotnické organizace v ČR.

Následovat budou dva panely k participaci, tedy k zapojování občanů do rozvoje měst. Zkušenosti z Norska představí Vigdis Holm, ředitelka Sítě Zdravých měst Sunne Komunner. Závěr dne pak bude patřit Kaleidoskopu inspirace, kde Tomáš Vlach z Ústí nad Labem představí inovace v sociálním bydlení a Ondřej Fialík z Hodonína na příkladu přírodní učebny Archimedes ukáže, jak lze moderně přistupovat ke vzdělávání.

Jedinečná příležitost ptát se na to, co vás zajímá.

Druhý den se zaměří na energetiku ve městech. Zástupci Ministerstev životního prostředí a průmyslu a obchodu představí, jak přistupují k podpoře energetických projektů a investic zaměřených na ochranu ovzduší a opatření proti změně klimatu. Následné panely se budou věnovat energiím, klimatu a komunitní energetice. Vystoupí zde i několik členů UKEN, například Adam Lenert z Liberce, Anna Francová z Frank Bold nebo Jiří Krist z Enerkomu Opavsko.

Váháte, zda konference stojí za návštěvu? Prohlédněte si prezentace a fotografie z minulého ročníku.

Kontakt pro média

Anna Michalčáková
+420 605 038 162
anna.michalcakova@uken.cz