DomůO násČlenstvíČlánkyKontakty

15. 3. 2023

Jste obec nebo město? Soutěžte o Inspirativní region s CzechInvest

Necháte se inspirovat nebo inspirujete ostatní? Díky soutěži Inspirativní region od CzechInvest můžete obojí. Na vítěze čekají hodnotné ceny od partnerů soutěže a Unie komunitní energetiky je jedním z nich.

Do soutěže se mohou zapojit obce, města, městské části, mikroregiony a kraje. Inspirativní region představuje skvělou příležitost představit vaši municipalitu jako moderní samosprávu, která pro své občany realizuje důležité projekty a šetří rozpočet.

Příjem přihlášek prodloužen do 30. června 2023!

S jakými projekty se můžete hlásit?

CzechInvest letos ocení projekty zaměřené na komunitní či komunální energetiku, sdílenou ekonomiku a cirkulární ekonomiku. Podmínkou je jejich realizace v letech 2020 - 2022 a zaslání přihlášky do konce dubna 2023.

Mezi konkrétní příklady vhodných projektů patří úsporná opatření, pořízení fotovoltaické elektrárny, systémy sdílené mobility nebo recyklace odpadu pro opakované využití.

Nejste si svým projektem jistí? Prohlédněte si další příklady.

Takto Důl Frenštát vypadá dnes, starosta Jiří Novotný s ním má ale velké plány. Projekt CÉRKA celou oblast revitalizuje a na 25 ha vznikne místo pro spokojený život.

Přihlaste se včas

Neváhejte, přihlaste se a soutěžte o hodnotné ceny, které vaší municipalitě pomohou s dalším rozvojem a zviditelní ji na mapě Česka. Stačí do 30. 6. 2023 vyplnit a odeslat jednoduchý online formulář.  Vyhlášení soutěže proběhne na podzim roku 2023.

Akce se koná pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva pro místní rozvoj, Ministerstva životního prostředí a Svazu měst a obcí ČR. Partnery soutěže jsou kromě UKEN Národní síť zdravých měst, Berman Group, Svaz moderní energetiky a JINAG.

Napadá vás někdo, kdo by se měl do soutěže určitě přihlásit? Přepošlete mu tento odkaz!

Kontakt pro média

Anna Michalčáková
+420 605 038 162
anna.michalcakova@uken.cz